Menu

HERSTELWERKZAAMHEEN ENKA-FABRIEK

Langs het spoor bij Ede aan de rand van de Veluwe ligt de voormalige kunstzijdefabriek ENKA. De ENKA was lange tijd het grootste fabriekscomplex in Nederland. Op het enorme terrein staan nog altijd diverse monumenten. Meesters In heeft de opdracht gekregen om diverse herstelwerkzaamheden uit te voeren naar aanleiding van een eerdere brand.

Gedurende de werkzaamheden zal Meesters In zorgen voor het herstel van een aantal kolommen en het plafond, deze zijn tijdens de brand ernstig beschadigd. Daniel Spee is als Commercieel Manager van Meesters In nauw betrokken bij het project: ‘We zijn blij dat wij een bijdrage mogen leveren aan de instandhouding van dit monumentale pand. De kolommen zullen eerst worden ontdaan van de verbrande beton tot op de gezonde steen, daarna behandelen we de wapening en brengen we een nieuwe buitenschil aan. De ronde kolommen worden vervolgens met speciaal voor dit werk vervaardigde systeemmallen aangegoten en afgewerkt.'

Het plafond zal over een oppervlak van 126 m2 worden hersteld. Hiervoor wordt eerst het beschadigde oppervlak afgeklopt, en ontdaan van loszittende onthechte lagen. Daarna wordt het plafond voorbehandeld. Uiteindelijk wordt er een nieuwe mortellaag aangebracht welke vlak conform bestaand wordt afgewerkt.