Menu

EEN PERFECT NATUURSTEEN BEELD DANKZIJ 3D TECHNOLOGIE

Regen, wind en vorst kan leiden tot verval. Het kan grote schade veroorzaken aan beeldhouwwerken, monumenten, kunstwerken en elementen van natuursteen. Dankzij 3D-technologie kan een object, ook de meest complexe ornamenten en krullen, natuurgetrouw worden gereproduceerd.

Zo blijft het oude behouden
 

Preventief scannen behoort tot de mogelijkheden. Ideaal voor het ontwerpen, vastleggen, restaureren en produceren van rijk gedetailleerd beeldhouwwerk, zoals timpanen en pinakels. Na het scannen van het object ontstaat een natuurgetrouw 3D-beeld. Dit wordt volautomatisch uit een ruw blok natuursteen gefreesd. Daarna gaat de beeldhouwer aan het werk voor de finishing touch waarbij aan elk detail wordt gedacht. Preventief scannen behoort ook tot de mogelijkheden. Ideaal voor het ontwerpen, vastleggen, restaureren en reproduceren van rijk gedetailleerd beeldhouwwerk, zoals timpanen en pinakels. Historisch verantwoorde correcties vinden indien gewenst later plaats.

Innovatie

in ere hersteld

Sommige van de kalkstenen beelden van het Rijksmuseum waren aangetast. De beeldhouwers van MEESTERS IN hebben een nieuw beeld en een timpaan gereconstrueerd. 

MEESTERS IN maakt twaalf nieuwe beelden voor de Latijnse School in Nijmegen met beeldhouwende robot en beeldhouwer.

Film door Omroep Gelderland