Menu

MEESTERS IN RESTAUREERT MONUMENTALE VOORGEVEL IN DEN HAAG

Meesters In gaat in opdracht van Koninklijke Woudenberg de natuurstenen voorgevel van Spuistraat 10 in Den Haag restaureren. Spuistraat 10 is het voormalig meubel- en tapijtmagazijn van de firma Gescher en Kemper. Het pand is een ontwerp uit 1917 van architect Jos Duijnstee.

De Spuistraat in Den Haag is al sinds de middeleeuwen een straat waar bedrijvigheid en handel zijn geconcentreerd. Spuistraat 10 is een aansprekend voorbeeld van de rijke geschiedenis aan verschillende architectuurstijlen in deze straat. Het pand is een zeldzaam voorbeeld van een winkelmagazijn in Art Deco en heeft voor Den Haag veel architectuurhistorische waarde. In opdracht van Koninklijke Woudenberg zal Meesters In de restauratie van de monumentale voorgevel verzorgen. 

Koninklijke Woudenberg en dochteronderneming Van der Vegt zullen zorgen voor de restauratie en vervanging van de stalen vensters in de gevel van het winkelpand. Men wenst hierbij terug te restaureren naar de gevel uit de bouwtijd. Dat betekent dat de roedeverdeling wordt teruggebracht en dat het glas in lood wordt vervangen door heldere beglazing. Het dak wordt voorzien van nieuwe leibedekking, lood en zinkwerk en de houten kozijnen, spanten dakbeschotten en goten worden gerestaureerd of vervangen waar nodig. Daarnaast wordt het pand verduurzaamd, onder andere door het toepassen van dubbelglas en koudebrugonderbreking.

Verwachting is dat er na de bouwvak, medio augustus, gestart kan worden met de werkzaamheden.