Menu

RESTAURATIE JARDIN D’ÉMAIL

Jardin d’émail van Jean Dubuffet is het kunstwerk dat de meeste indruk maakt op de bezoekers van het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Het kunstwerk dateert van 1974. Na ruim veertig jaar, honderdduizenden bezoekers en weer en wind was een omvangrijke restauratie noodzakelijk met als doel deze publiekslieveling te behouden voor komende generaties.

Meesters In heeft het kunstwerk gereinigd en oude verflagen verwijderd. Vervolgens is de betonhuid geconsolideerd en met mortels hersteld. Deze operatie heeft geduurd tot en met de zomer van 2019.

Gedurende de restauratiewerkzaamheden stond het kunstwerk in een tent zodat de werkzaamheden onder geconditioneerde omstandigheden uitgevoerd konden worden. Inmiddels is het kunstwerk voorzien van een matte witte coating. Ook is met veel zorg door de restauratieschilders de zwarte belijning weer aangebracht.

De tuin is bevrijd, de tent is eraf!

Wij zijn trots dat we bij hebben kunnen dragen aan dit prachtige eindresultaat waardoor de komende generaties weer volop kunnen genieten van dit bijzondere kunstwerk.

Bekijk de website van het Kröller-Müller voor meer over de restauratie.

Hoofdfoto: Matthijs Immink