Menu

RESTAURATIE OUDE LANDHOOFD WILLEMSBRUG

Meesters In is op het Noordereiland in Rotterdam bezig met de restauratie van het oude landhoofd van de voormalige Willemsbrug. De Willemsbrug stamt uit 1877 en was jarenlang een belangrijke economische infra-line die vanuit Rotterdam richting het zuiden liep.

Het landhoofd is samen met de Hef onderdeel van een beschermd stadsgezicht. Samen vertellen zij het verhaal van de ontsluiting van Rotterdam tussen de Maas en het zuiden. Het landhoofd van de Willemsbrug toont een mooie laat 19de eeuwse architectuur.

De herstelwerkzaamheden aan het landhoofd van de voormalige Willemsbrug zijn nodig omdat bakstenen in de brug kapot zijn gedrukt door de kristallisatie van zouten. De oude stenen waren niet meer te redden. Het landhoofd wordt schoongemaakt en waar nodig worden de Belgische hardstenen onderdelen gerestaureerd, het metselwerk wordt grotendeels gereconstrueerd. Oude niet tot de brug behorende onderdelen worden verwijdert en teruggebracht in de oude staat.

Het is de bedoeling dat het oude landhoofd een uitkijkpunt wordt vanaf waar bezoekers een mooi uitzicht hebben over de Maas. 

Foto: rijnmond.nl