Menu

TERRAZZO, TIJDLOOS MOOI

Terrazzo, in de volksmond granito genoemd, heeft echt die klassieke uitstraling die zo mooi bij een monumentaal interieur past. Het is een samengesteld product en bestaat uit marmersplit en cement. Het is bijzonder geschikt als vloerafwerking. Natuurlijk kunnen wij ook op aanvraag voor een nieuwe vloer, aanrechtblad of vensterbank zorgen.

Stapsgewijs de schade herstellen
 

Door bewegingen in de ondergrond, problemen in de onderconstructie, uitvoeringsfouten of ontwerpfouten kan schade ontstaan in terrazzo. Eerst herleiden we de schadeoorzaak , daarna stellen we een herstelplan op, gevolgd door het esthetisch herstel.

Door het achterhalen van het toegepaste type splittoeslag, cement en eventueel kleurstof, worden reparaties aan vloeren zo uitgevoerd dat reparatievlakken bijna niet aftekenen en het sierlijke karakter van het terrazzo behouden blijft.

Terrazzo

in ere hersteld

Bij de renovatie van het interieur van het Stadhuis aan de Coolsingel zijn alle terazzovloeren gerepareerd of vervangen.

De Stationschefwoning uit Bilthoven werd gedemonteerd om de karakteristieke elementen te bewaren. Het huis is in oude stijl teruggebouwd in het Spoorwegmuseum. Er werd een bijzondere veranda gebouwd met een terrazzovloer.