Menu

Herstellen met injectietechnieken

Scheurvorming, losliggende vloeren, holle ruimtes of problemen met vocht.  Injecteren van metselwerk, beton of natuursteen is vaak dé oplossing. Bijvoorbeeld met kunsthars, cementgebonden injectiemortels of mortel met kalk als bindmiddel.

Elk materiaal zijn eigen methode
 

Er moet vooraf worden nagedacht over de aanpak en methode. Kennis van oude bouwmethodieken en bouwfysische eigenschappen van historische bouwconstructies is absoluut noodzakelijk. Zo mogen bij historisch kalk gebonden metselwerk de injectiematerialen niet te hard of onvoldoende damp-open zijn. Bijvoorbeeld bij breuk, muurvlakken, hol klinken van vloerplaten of verbindingen tussen bouwkundige delen.

Injectie

in ere hersteld

MEESTERS IN verzorgde voor de restauratie van het stoomgemaal te Medemblik meerdere werkzaamheden.Waaronder het herstellen van de stuclaag tegen het brikkenbeton door het aanbrengen van een laag spuitbeton.

Het authentieke bad uit de jaren dertig is compleet gerestaureerd. Steigers, vloeren en trappen zijn intensief gerestaureerd en vernieuwd.

De schades in het metselwerk van de Leidse Waag zijn met injectie gerepareerd. Er zijn diverse steenreparaties uitgevoerd.