Menu

NEDERLAND BETONNEN MONUMENTENLAND

Het is de kunst deze te behouden. De destijds beperkte kennis van deze nieuwe bouwmethode leidt nu tot veel problemen en schades aan deze monumenten. Wij hebben jarenlange ervaring in traditionele betonrenovatie en -restauratie. Met de juiste kennis om het herstelwerk perfect uit te voeren.

De juiste kennis, de juiste certificaten voor betonreparaties en herstel
 

MEESTERS IN is gespecialiseerd in handmatige betonreparaties, gebruik van spuitbeton en complexe herstelwerkzaamheden. Van alle soorten beton. Zoals uitgewassen grindbeton, beton met siersplitafwerking of plankenstructuur en diverse spachtelafwerkingen.

Wij passen technieken toe zoals spuitbeton en handmatige betonreparaties. Tevens zijn wij in staat om zowel esthetisch als constructief betonherstel uit te voeren.

beton

in ere hersteld

De werkzaamheden van MEESTERS IN bestonden voornamelijk uit herstel van het beton aan de gevels van Rijksmonument in het centrum van Rotterdam.

De monumentale watertoren Vianen is bouwkundig geconserveerd. Het onderhoud is noodzakelijk om te zorgen dat de toren de komende jaren behouden blijft.

 

De tribune van het monumentale openluchttheater de Ederkuil vertoonde scheuren en gaten. De wapening lag vrij en corrodeerde. Er is betonreparatie en injectie aan de banken toegepast.

Een aantal karakteristieke delen van de oude Enke bebouwing is rijksmonument en zal worden geïntegreerd in een nieuwe wijk. De bouwploeg is maanden bezig geweest met de gevelelementen van schokbeton.

De Timmerfabriek is een vroeg voorbeeld van gewapend betonskeletbouw waarbij de constructie in het zicht werd gelaten. Herstel van het casco van de fabriek was noodzakelijk om de mogelijkheden van een goede herbestemming te vergroten. 

Het industrieel erfgoed is van cultureel belang voor Den Bosch. De werkzaamheden van MEESTERS IN bestonden onder andere uit het herstellen van gevelbanden met split afwerklaag.