team MEESTERS IN

NATUURSTEEN ZIT IN ONZE NATUUR

Onze specialisten weten alles van natuursteen. Hoe het werkt, hoe het voelt, hoe het reageert. Maar net zo belangrijk is de  kennis van de bouwhistorie, bouwtechniek en architectuurgeschiedenis. Daarnaast gebruiken we ook steeds vaker nieuwe technieken. Door het samengaan van ambacht en innovatie bereiken we het beste resultaat.

STEENHOUWWERK

Het werken met natuursteen vraagt expertise. Dit vinden we terug bij de steenhouwers van MEESTERS IN. Onze steenhouwers inventariseren, berekenen en gaan aan de slag. Hierbij gebruiken we een combinatie van oude ambachten en nieuwe technieken. Voor het voorbewerken van grote oppervlakken kan er gebruik worden gemaakt van moderne, computergestuurde machines. Als het aankomt op de afwerking, gaan onze vakmensen voor de hamer en beitel.

BEELDHOUWWERK

Waar vormen niet meer te berekenen zijn, start het beeldhouwen. Met oog voor ieder detail en enorme precisie worden de mooiste vormen en rondingen uit natuursteen vervaardigd. Daarvoor is veel kennis en kunde nodig. Niet alleen van het materiaal maar ook van anatomie, expressie en gevoel.

HERSTEL

Veel van ons werk bestaat uit het herstellen van natuurstenen objecten. Dit doen we zoveel mogelijk met het originele materiaal.
Samen met de opdrachtgever, architect en bouwpartner bepalen we de beste, veiligste en meest duurzame manier van herstel. MEESTERS IN is een gecertificeerd en erkend restauratiebedrijf. Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) heeft ons dan ook beloond met het keurmerk restauratiekwaliteit.

BIJZONDERE OBJECTEN

Op basis van uw ontwerp maakt MEESTERS IN exclusief de meest diverse rijk gedecoreerde elementen van natuursteen.
Gedenktekens, timpanen, borstbeelden of ornamenten. Uw wens staat centraal. Dankzij de kennis, techniek en ambacht is niets onmogelijk. Daag ons uit!

SPECIALISTISCH REINIGEN

Voor het reinigen van natuursteen kan je niet zomaar ieder sopje en een hogedrukreiniger gebruiken. De chemicaliën kunnen het materiaal negatief beïnvloeden en schade veroorzaken. De kracht waarmee water uit de hogedrukreiniger komt en op het materiaal is dusdanig hoog dat de beschermende laag wordt verwijderd. Poriën komen open te liggen waar vuil zich kan ophopen en schade toebrengt aan het object.
MEESTERS IN kent zijn materialen. Dat betekent ook dat wij weten hoe we deze moeten reinigen. Zo kan begroeiing die is ontstaan soms beter blijven zitten. En is handmatig reinigen soms beter als machinaal.
MEESTERS IN adviseert graag over de juiste methode van reiniging. Hierbij gaan we niet alleen voor effectiviteit in reinigen maar zeker ook voor de duurzaamheid en het behoud van de elementen die gereinigd dienen te worden.

PORTFOLIO

CATHARIJNEKERK | BRIELLE

Opdrachtgever: GEMEENTE BRIELLE

De uit de 15e eeuw stammende monumentale toren van de Catharijnekerk moest gerestaureerd worden. MEESTERS IN herstelde de natuurstenen delen van de toren.
HERCULES | BREDA

Opdrachtgever: GEMEENTE BREDA

Het betonnen Hercules beeld (Vuile Jan in de volksmond) in het park van Breda was er slecht aan toe en werd gesloopt. MEESTERS IN maakte een replica van wit marmer, geïmporteerd uit Italië, en plaatste het beeld terug in het park.
VLAGGENMAST VREDESPALEIS | DEN HAAG

Opdrachtgever: HET VREDESPALEIS

De vlaggenmast was beschadigd door aanrijdingen en moest gerepareerd worden.  MEESTERS IN demonteerde de mast, reconstrueerde deze op haar werf en plaatste hem terug.
KATHEDRALE BASILIEK | HAARLEM

Opdrachtgever: BISDOM HAARLEM

De drie beelden, Jezus, Mozes en Henoch, op de gevel, verkeerden in slechte staat. MEESTERS IN zaagde ze los en takelde ze  naar beneden.  Vervolgens werden de beelden op onze werf gerestaureerd door onze beeldhouwer en weer teruggeplaatst.
LATIJNSE SCHOOL | NIJMEGEN

Opdrachtgever: GEMEENTE NIJMEGEN

MEESTERS IN heeft replica’s gemaakt van de twaalf apostelen van de Latijnse school. Van de beelden werd een 3D scan gemaakt. Daarna freesde een robot de nieuwe beelden uit de natuursteen. De fijne bewerking, het geven van diepgang en sfeer, deed onze beeldhouwer.
TIMPAAN RIJKSMUSEUM | AMSTERDAM

Opdrachtgever: RIJKSMUSEUM

De timpaan was van savonnière kalksteen en die was helemaal vergaan. MEESTERS IN reconstrueerde de timpaan met een mortel, maakte een 3d scan en de beeldhouwer maakte vervolgens  een replica.
HOLOCAUST NAMENMONUMENT | AMSTERDAM

Opdrachtgever: KONINKLIJKE WOUDENBERG

MEESTERS IN werd als partner betrokken door Koninklijke Woudenberg om een bijdrage te leveren met betrekking tot de natuurstenen onderdelen van het monument.
GROTE KERK | LOENEN AAN DE VECHT

Opdrachtgever: PAROCHIE

De 14e eeuws grote kerk in Loenen ondergaat een grootscheepse restauratie. MEESTERS IN heeft meer dan 400 m2 natuurstenen vloer verwijderd. Dit wordt gerepareerd, gerestaureerd en deels vervangen door nieuwe plavuizen.
DE HOLLAND | DORDRECHT

Opdrachtgever:

De beelden, man redt twee paarden uit vuurzee, die op het dak van het uit 1939 daterende verzekeringskantoor De Holland stond, was door de tand des tijds aangetast. MEESTERS IN maakte een replica.
VIJZELSTRAAT | AMSTERDAM

Opdrachtgever: GEMEENTE AMSTERDAM

MEESTERS IN restaureert het natuursteen van 3 bruggen aan de Vijselstraat. Het werk is zoveel mogelijk vanaf pontons uitgevoerd.
GRAFMONUMENT MAARTEN TROMP | DELFT

Opdrachtgever: RIJKSVASTGOEDDIENST

Het grafmonument van zeeheld Maarten Tromp in de Oude Kerk in Delft werd gered van de ondergang en door MEESTERS IN gerestaureerd op de werf.
TEYLERSHUIS | HAARLEM

Opdrachtgever: PIETER TEYLERS HUIS

MEESTERS IN was betrokken bij de restauratie van het Pieter Teylers Huis. Wij plaatsten de marmeren vloer en schouwen terug.
Foto: Studio Johan Nieuwenhuize
TRAPPEN EN BORDES PALEIS HET LOO | APELDOORN

Opdrachtgever: KONINKLIJKE WOUDENBERG

MEESTERS IN demonteerde de traptredes en het bordes van het Basse-Cour van Paleis Het Loo. Na restauratie op de werf worden ze in maart 2022 teruggeplaatst.

Elke steen houdt een beeld verborgen. Het is de taak van de beeldhouwer om het beeld te ontdekken en voor iedereen zichtbaar te maken.

Michelangelo