team MEESTERS IN

HISTORISCH BETON IN ERE HERSTELD

Er is zoveel mooie betonbouw. Het vergt techniek, kennis en passie om deze in schitterende staat terug te brengen.

BETONRESTAURATIE EN -RENOVATIE

Het herstellen en restaureren van beton is specialistisch werk. Wij zijn bekend met alle soorten betontypen. Uitgewassen grindbeton, beton met siersplitafwerking, een plankenstructuur en diverse spachtelafwerkingen. Wij kennen het en kunnen ermee werken.
Herstel en restauratie gebeurt doorgaans handmatig of door middel van een spuitmethode. We werken aan monumenten, civiele kunstobjecten en ook cementrustiek. Altijd geldt dat esthetiek minstens zo belangrijk is als de technische kwaliteit.

VELE VORMEN

Beton is er in vele vormen. Bij monumenten is de opbouw van het materiaal, de vorm,  de wijze van constructie, de textuur, de kleur en de afwerking van het oppervlak vaak bepalend voor de cultuurhistorische waarde van het monument. Het zorgvuldig herstellen en doelmatig conserveren met behoud van de karakteristieke details en uitstraling is erg belangrijk.
De juiste kennis, ervaring en vooral veel liefde voor het vak zijn voor ons de drie ingrediënten om tot een goed betonherstel te komen. Onze vaklieden dagen zichzelf continue uit om het beste resultaat te bereiken.

ONDERHOUD EN HERSTEL

Qua materiaalsoort is beton zeer duurzaam. Dat neemt niet weg dat het vraagt om periodiek onderhoud. Ook herstel is soms aan de orde.
Onderhouds- en herstelmaatregelen die genomen moeten worden zijn nooit standaard. Naast het type beton, is de methode afhankelijk van de schadeverschijnselen en de cultuurhistorische waarde van het betonnen object. MEESTERS IN geeft u graag advies over onderhoud, herstel en restauratie.

PORTFOLIO

JARDIN D'ÉMAIL | OTTERLO

Opdrachtgever: KRÖLLER MÜLLER

‘Rembrand van beton’ in ere hersteld. Meesters In voerde een deel van de grootschalige en duurzame restauratie van het kunstwerk van Jean Dubuffet uit.
GROOT HANDELSGEBOUW | ROTTERDAM

Opdrachtgever:

Tijdens de restauratie van dit rijksmonument, nam Meesters In het herstel van het beton aan de gevels voor haar rekening.
TIMMERFABRIEK | VLISSINGEN

Opdrachtgever: GEMEENTE VLISSINGEN

Het uit 1914 daterende rijksmonument was toe aan een restauratie voor het herbestemd kon worden. Meesters In werkte mee aan het herstel van het beton.
SCHOKBETONNEN RAAMKADERS | ROTTERDAM

Opdrachtgever: IBB KONDOR BV

Het Oceaanhuis is van origine voorzien van schokbetonnen raamvensters. Op drie locaties ontbraken deze beeldbepalende vensters. MEESTERS IN heeft door middel van proeven de kleur en structuur geïmiteerd en de vensters gereproduceerd.
KROKODILLENVERBLIJF ARTIS | AMSTERDAM

Opdrachtgever: ARTIS

MEESTERS IN heeft de betonnen bak van het  bassin met spuitmortel overgespoten, zodat het oppervlak ruwer werd en het qua kleur van grijs naar zandkleur overliep. Het bassin ziet er zo natuurlijker uit.
OVERTURNED TOMBE | OTTERLO

Opdrachtgever: KRÖLLER MÜLLER

Meesters In herstelde de schade aan de betonhoofdconstructie van dit unieke kunstwerk van de Chinese kunstenaar Huang Yong Ping.
SIERBETONNEN BOLLEN | DOORN

Opdrachtgever: RIJKSVASTGOEDBEDRIJF

Bij  Huis Doorn heeft Meesters In de entreetrap en de sierbetonnen elementen op de trapopgang mogen restaureren.
UITKIJKTOREN BELVEDERE | ORANJEWOUD

Opdrachtgever: MONUMENTENWACHT FRYSLÂN

De uitkijktoren is een bijzonderheid: het is een van de oudste bouwwerken van beton met zulke grote afmetingen. Meesters In restaureerde de betonnen delen.
STRANDCOMPLEX WINTERSWIJK | WINTERSWIJK

Opdrachtgever:

Dit prachtige authentieke bad uit de jaren dertig  van de vorige eeuw is in 2010 compleet gerestaureerd door Meesters In.
CEMENTRUSTIEK | BREDA

Opdrachtgever: GEMEENTE BREDA

Door een omgevallen boom is de Rode Brug beschadigd. Met behulp van archiefbeelden is de brug gereconstrueerd en in ere hersteld.
KON. ACADEMIE BEELDENDE KUNSTEN | DEN HAAG

Opdrachtgever: KABK

De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, de oudste kunstacademie van Nederland werd grondig gerestaureerd en Meesters In mocht eraan meewerken.
FRANSE VIJVER DIEPENHEIM | DIEPENHEIM

Opdrachtgever:

De vijver was in slechte staat. MEESTERS IN heeft de vijver gerestaureerd, scheuren  geïnjecteerd wanden hersteld en deels vernieuwd en de oude afdekranden er weer opgelegd.
PAKHUIS MEESTEREN | ROTTERDAM

Opdrachtgever: VAN ACHTMAAL

MEESTERS IN heeft aan de buitenkant veel beton gereperareerd. Ook is er veel gesloopt en opnieuw gestort. Een grote klus met prachtig resultaat!

Kan niet bestaat niet.

Team MEESTERS IN