team MEESTERS IN

BINDER ART SERVICES

BINDER ART IS NU MEESTERS IN KUNST

Binder Art Services B.V. en Meesters In hebben de krachten gebundeld. Zo zijn wij nog beter in staat om u een totaalpakket te leveren dat nodig is voor behoud van kunst in de openbare ruimte. De diensten van Binder Art vallen nu onder het label Meesters in Kunst.

De twee bedrijven kwamen elkaar jaren geleden op het spoor en zagen vrijwel direct elkaars toegevoegde waarde. De versterken elkaar omdat zij enerzijds complementair zijn aan elkaar, en anderzijds over gemeenschappelijke kernwaarden beschikken. Beide bedrijven hebben hoogwaardige kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel. Binder onderhoudt, restaureert, conserveert kunstwerken in de openbare ruimte, Meesters In is specialist op het gebied van herstel of vernieuwen van alle soorten steen, welke vaak onderdeel uitmaken van kunstobjecten.

Het monument op van Koningin Wilhelmina te paard op het Rokin, restauratie bronzen beelden van Rodin en Ozzip Zadkine zijn voorbeelden uit de portefeuille van Binder Art Services B.V.. Meesters In heeft mooie referenties in de openbare ruimte zoals de koninginnensluis, openluchttheater de Ederkuil en natuurlijk de fontein in Rome! Herstel van natuursteen, beton, terrazzo en keramiek zijn allemaal disciplines die Meesters In beheerst en tevens materialen die Binder Art Services vaak tegenkomt. Samen kunnen zij zo nog beter het totaalpakket leveren dat nodig is voor behoud van kunst in de openbare ruimte.

Voor eigenaar Bert Binder is het van belang geweest een goede kandidaat te hebben zodat de continuïteit van het bedrijf ook in de toekomst gewaarborgd blijft. Meesters In is een zelfstandige dochter van Koninklijke Woudenberg Ameide B.V. en onderdeel van de Janssen de Jong Groep.

INVENTARISATIE & ONDERHOUD

In iedere Nederlandse stad vinden we kunstwerken terug. Kunstwerken die zonder correct onderhoud de tand des tijds niet zouden doorstaan. MEESTERS IN inventariseert voor een groot aantal gemeentes, bedrijven en particulieren de kunstcollectie. Aan de hand van de inventarisatie brengen wij in beeld wat er aan onderhoud nodig is, op zowel de korte- als de lange termijn.
De bevindingen worden uitgewerkt in een beheer- en onderhoudsrapportage. Daarin zijn alle details terug te vinden van de grondige inspectie van het kunstwerk tot aan foto’s van het kunstwerk en de omgeving. Natuurlijk ontbreken het beheer- en onderhoudsplan niet vergezeld door een kostenindicatie per individueel stuk.

RESTAURATIE

MEESTERS IN is specialist in restauratie van kunstobjecten. Wij werken met brons, natuursteen, beton, RVS, non-ferro en kunststof. Daarnaast kunnen wij vergulden, marmeren en houten.
Komt u wel eens in de Apenheul, dan is het beeld van gorilla Bongo u niet onbekend. Bent u in het Kröller Müller Museum geweest? Dan is ‘Jardin d’ émail van Jean Dubuffet u ook niet ontgaan. Zomaar twee kunstwerken waar de gepassioneerde vakmensen van MEESTERS IN restauratiewerkzaamheden aan hebben verricht.

PLAATSEN

Het plaatsen en omgaan met kunst is precisiewerk. Dit neemt niet weg dat er vaak groot en specialistisch materiaal nodig is om de plaatsing uit te kunnen voeren. MEESTERS IN beschikt over het materieel, de expertise en de juiste mensen. Zo wordt de (ver)plaatsing van het kunstwerk voor u geen breinbreker.

IN OPDRACHT

MEESTERS IN realiseert en reproduceert kunst in opdracht. Zowel in natuursteen als in beton. Zo heeft  Kröller-Müller ons het vertrouwen gegeven ‘Rocky Lumps II’ van Tom Claassen te realiseren in het toonaangevende Kröller-Müller Museum. Ook hebben onze ambachtslieden een reproductie gemaakt van Hercules, in opdracht van gemeente Breda. Deze is te aanschouwen in Park Valkenberg.

SPECIALISTISCH REINIGEN

Voor het reinigen van een kunstobject kan je niet zomaar ieder sopje en een hogedrukreiniger gebruiken. De chemicaliën kunnen het materiaal negatief beïnvloeden en schade veroorzaken. De kracht waarmee water uit de hogedrukreiniger komt en op het materiaal is dusdanig hoog dat de beschermende laag wordt verwijderd. Poriën komen open te liggen waar vuil zich kan ophopen en schade toebrengt aan het object.
MEESTERS IN kent zijn materialen. Dat betekent ook dat wij weten hoe we deze moeten reinigen. Zo kan begroeiing die is ontstaan soms beter blijven zitten. En is handmatig reinigen soms beter dan machinaal.
MEESTERS IN adviseert graag over de juiste methode van reiniging. Hierbij gaan we niet alleen voor effectiviteit in reiniging maar zeker ook voor de duurzaamheid en het behoud van de elementen die gereinigd dienen te worden.

PORTFOLIO

DE VLECHT | ROTTERDAM

Opdrachtgever: STICHTING DROOM EN DAAD

Meesters In maakte de sokkel van het  zesenhalve meter hoge kunstwerk De Vlecht en plaatste de creatie op de Westersingel op Internationale Vrouwendag
NAUM GABO | ROTTERDAM

Opdrachtgever: IEF Capital

Meesters In geeft Rijksmonument én kunstwerk Het Ding  zijn originele uitstraling weer terug.
VIJF WOLKEN | AMSTERDAM

Opdrachtgever:

Meesters In verplaatste het kunstwerk Articulate, ook wel bekend als de vijf wolken,  van Bert van Loo van het Zoölogisch Museum aan de Mauritskade naar het Amsterdam Science Park.
ROCKY LUMPS II | OTTERLO

Opdrachtgever: KRÖLLER- MÜLLER

Conform het 3D ontwerp van kunstenaar Tom Claassen creëerde Meesters In het kunstwerk Rocky Lumps II en plaatste de creatie in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum.
DRAKENFONTEIN | 'S-HERTOGENBOSCH

Opdrachtgever: GEMEENTE ‘S-HERTOGENBOSCH

De steenhouwers van Meesters In restaureerden de Drakenfontein. De rand van de fontein was niet meer te redden en werd nagemaakt, andere delen werden hersteld op de werf.
DE GROTE VIVISECTOR | MECHELEN

Opdrachtgever:

We plaatsten  in het Belgische Mechelen bij de Sint-Romboutstoren een gigantische bronzen uil. De enorme bronzen uil weegt elfhonderd kilo en is meer dan drie meter hoog.
FLYING PINS | EINDHOVEN

Opdrachtgever: GEMEENTE EINDHOVEN

Jaarlijks verzorgen we het groot onderhoud van de flying pins, een kunstwerk van staal en kunststof.  We onderhouden zo’n 30 kunstwerken voor de gemeente Eindhoven.
ZADKINE | ROTTERDAM

Opdrachtgever: ROTTERDAM

Het kunstwerk “De verwoeste stad” maakte Zadkine naar aanleiding van het bombardement op Rotterdam. We hebben groot onderhoud aan het bronzen beeld verricht.
L' ÂGE D'OR | ROTTERDAM

Opdrachtgever:

Meesters In plaatste het kunstwerk l’Âge d’Or, een megagrote openstaande deur,  op de Wilhelminapier in Rotterdam.
ENKA BANK EN FONTEIN | EDE

Opdrachtgever: BOEI

Enka monumenten, de herinnersbank en -fontein, zijn gerestaureerd en in ere hersteld door Meesters In.
DE MOL | BEST

Opdrachtgever: GEMEENTE BEST

Meesters In herstelde kunstwerk de Mol, een 7 meter hoog in brons gegoten kunstwerk, dat scheuren vertoonde.
SCHOORSTENEN | EINDHOVEN

Opdrachtgever: GEMEENTE EINDHOVEN

Het kunstwerk de schoorsteenplastiek (beton, rvs en tegels) is één van de kunstwerken waarvan wij het jaarlijkse onderhoud verzorgen voor de gemeente Eindhoven.
(WoodenSpoon)
OVERTURNED TOMB | OTTERLO

Opdrachtgever: KRÖLLER MÜLLER

Meesters In herstelde de schade aan de betonhoofdconstructie van dit unieke kunstwerk van de Chinese kunstenaar Huang Yong Ping.

The earth without art
is just eh