BIJNA 100 JAAR AAN EXPERTISE IN BRONS

Binder Art is in 1923 begonnen als bronsbeeldgieterij Binder in Haarlem met grote klanten als Kees Verkade. De expertise in brons is van generatie op generatie overgedragen. In 2016 is Binder overgenomen door MEESTERS IN. Onze experts staan u graag bij met advies over onderhoud, restauratie en het conserveren van uw bronzen kunstwerken.

De oorsprong van Binder Art Services brengt ons terug naar 1923. Onderstaand leest u alles over de mooie geschiedenis van de bronsbeeldgieterij.

MINIMALISEREN LEVENSDUURKOSTEN

Een kunstwerk kan door de jaren heen sterk vervuild raken. Luchtvervuiling, kalkaanslag, vogeluitwerpselen, graffiti, verf, stickers etc. veroorzaken aanslag op een kunstwerk. De vakmensen van Binder Art Services zorgen ervoor dat uw kunstwerk na een goede onderhoudsbeurt de juiste uitstraling weer terug krijgt. Indien noodzakelijk kan een kunstwerk ook worden gerepareerd of gerestaureerd. Om de levensduurkosten van kunstwerken te minimaliseren, is onderhoud van
essentieel belang.

TECHNISCH ONDERZOEK

In veel gevallen starten onze werkzaamheden met een technisch onderzoek. Op basis daarvan bepalen we welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Deze bestaan onder meer uit het inventariseren, restaureren, repareren, herplaatsen, beveiligen, reinigen en onderhouden van kunstwerken. Wij werken voor vele gemeenten, monumentenzorg, bedrijven en particulieren in Nederland, Duitsland, België en Monaco.

PLAATSEN

Grote of kleine kunstwerken wij plaatsen deze graag voor u. Zowel moeilijk als makkelijk te bereiken plekken wij hebben het materieel, de expertise en de mensen in huis om dit voor u te realiseren.

MEESTERS IN KUNST

Kunstwerken worden doorgaans op een voetstuk geplaatst. Dat doen wij ook met onze kunstenaars, de vakmensen van MEESTERS IN. Zij beheersen de oude ambachten en brengen oudheden weer tot leven.

The ‘earth’ without ‘art’
is just ‘eh’