BIJDRAGE
HOLOCAUST NAMENMONUMENT

Wij zijn vereerd en trots dat we een bijdrage mochten leveren aan de realisatie van het Holocaust Namenmonument.

MEESTERS IN LEVERT HET NATUURSTEEN

MEESTERS IN werd als partner betrokken door Koninklijke Woudenberg om een bijdrage te leveren met betrekking tot de natuurstenen onderdelen van het monument. Rondom de muren met alle namen van de Holocaust slachtoffers is een gedenkstrook ontworpen. Een natuurstenen band waarop de gedenkstenen kunnen worden gelegd. Naast de gedenkstrook moesten er ook natuurstenen bankjes komen en een trappenpartij bij de entree. Specialistisch werk waar Meesters In de juiste vakmensen voor heeft. Het vergde veel precisiewerk van onze specialisten om de bankjes en trappen precies passend te krijgen.

KONINKLIJKE WOUDENBERG, AANNEMER VAN HET MONUMENT

Na een uitgebreide selectie heeft het Nederlands Auschwitz Comit̩ Koninklijke Woudenberg, de moedermaatschappij van Meesters In, als aannemer gekozen. Koninklijke Woudenberg is Рsinds 1799 Рvooral gespecialiseerd in restauratiewerkzaamheden, herbestemmingsprojecten, renovatie en onderhoud. Haar passie en jarenlange ervaring met en kennis van erfgoed en hun vakmanschap maakte hen de ideale partner in dit buitengewone project.

HERDENKEN

Ruim 102.000 slachtoffers van de Holocaust hebben ruim 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog een eigen monument: het Holocaust Namenmonument aan de Weesperstraat in Amsterdam. Het monument bevat 102.000 stenen met alle namen, geboortedata en leeftijden van Nederlandse Joden, Sinti en Roma, die in naziconcentratie- en vernietigingskampen zijn vermoord, of die zijn omgekomen door honger of uitputting tijdens transporten en dodenmarsen en waar geen graf van bekend is. Daarmee krijgt Nederland eindelijk een tastbaar gedenkteken waar al deze mensen individueel als collectief kunnen worden herdacht.