DE RODE LOPER UIT VOOR ZIGGY

Ziggy, van origine glasblazer, is in opleiding als restauratie steenhouwer bij Meesters In. Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) heeft mooie opnames van Ziggy gemaakt om dit mooie beroep extra onder de aandacht te brengen.

In het filmpje werkt Ziggy aan een natuurstenen waterlijst voor de 600 jaar oude Grote Kerk van Naarden. Uitdagend werk dat grote precisie vraagt: “Het is mooi om een monument weer te laten shinen.” Kijk mee met Ziggy en ontdek wat het vak van restauratiesteenhouwer inhoudt. Het NCE wil met de serie vakfilms over een tiental restauratieberoepen iedereen die interesse heeft, laten kennismaken met deze bijzondere beroepen.

Als jongeren niet weten van het bestaan van deze beroepen, hoe kunnen ze dan kiezen voor een loopbaan als restauratievakman/vrouw? NCE laat de vakfilms over erfgoed- en restauratieambachten maken in het kader van het programma Erfgoed op school, waarmee we basisschoolleerlingen en leerlingen van het voortgezet onderwijs willen laten kennismaken met ambachten en beroepen in de restauratiesector.

Wil jij ook eens een dagje meelopen, neem contact met ons op.