REALISATIE KUNSTWERK ROCKY LUMPS II

Conform het 3D ontwerp van kunstenaar Tom Claassen realiseerde MEESTERS IN het kunstwerk Rocky Lumps II en plaatste de creatie in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum.

MEESTERS IN TROTS OP HUZARENSTUK

In 2006 werd het werk Rocky Lumps van Tom Claassen aangekocht door het Kröller-Müller Museum. Het werk bestaat oorspronkelijk uit betonnen hagelwitte “keien” die van bovenaf gezien een mensfiguur vormen. Het werk bleek echter niet bestand tegen het buitenklimaat en in 2015 werd het in wit gepigmenteerde beton met een polystyreen kern “total loss” verklaard. Er werd besloten een nieuwe versie in een duurzamer materiaal te maken.

INSPIREREND PROJECT

In 2019 vroeg het museum aan Meesters In om het nieuwe werk, Rocky Lumps II, aan de hand van Claassens nieuwe ontwerp te realiseren en te plaatsen op een nieuwe locatie in de beeldentuin van het museum: de Franse berg. Het was een grote klus: het te realiseren kunstwerk bestaat uit 25 grote elementen roze kwartsiet (de zwaarste weegt 14,6 ton). In totaal meet het kunstwerk ongeveer 10 bij 15 m!