Menu

Natuursteen zit in onze natuur

Natuursteen wordt al eeuwenlang gebruikt. Als bouwsteen, maar ook als sierlijk ornament of kunstwerk. Omdat het vaak zo fragiel is, is bij herstel enorm veel specialistische kennis nodig. En niet alleen over de eigenschappen van de natuursteen.

We kennen het karakter van de steen

Onze specialisten weten alles van natuursteen. Hoe het werkt, hoe het voelt, hoe het reageert. Maar net zo belangrijk is de  kennis van de bouwhistorie, bouwtechniek, architectuurgeschiedenis. Toch gebruiken we steeds vaker nieuwe technieken. Met de combinatie van ambacht en nieuwe technieken komen we tot het beste resultaat.

Samen met de opdrachtgever, architect en bouwpartner bepalen we uiteindelijk de beste, veiligste en meest duurzame manier van herstel. Meesters In is een gecertificeerd en erkend restauratie bedrijf en werkt onder het keurmerk restauratiekwaliteit van de Stichting ERM.

Natuursteen werkzaamheden
  • Restauratie
  • Nieuwwerk

Natuursteen

in ere hersteld

Een hunebed in de bossen bij Emmen werd door brandstichting in tweeën gespleten. De speciale natuursteenrestauratie heeft in totaal drie weken geduurd.

De monumentale sluis en de bruggen zijn gerestaureerd. De natuursteen dekzerken zijn in de MEESTERS IN productiehal vervaardigd en op locatie geplaatst.

De fontein is na een grondige restauratie verhuisd naar de Wirdumerpoortsdwinger voor het Beurs- en waaggebouw. Het beeld van Mercurius is weer terug op de fontein geplaatst die zijn naam draagt.

De brug is vervangen naar het beeld van de brug uit 1905. Nu van beton met metselwerk bekleding en natuursteen boven de waterlijn. De natuursteen onderdelen zijn door MEESTERS IN vervaardigd en aangebracht.

MEESTERS IN maakte in Tienhoven een replica van het oorspronkelijke beeld. Het gevaarte is eerst gescand. Op basis van een driedimensionale schets is een brok Italiaans gesteente computergestuurd uitgehouwen tot de grove vormen. Het fijne werk is door de beeldhouwer gedaan. 

Tijdens de grootscheepse restauratie en transformatie van het museum zijn veel natuursteen onderdelen hersteld of vervangen.